LMP: tenni kell a kapcsolaton belüli erőszak ellen

Hiába büntetik meg kellő szigorral az elkövetőt, sajnos újra és újra előfordul az, hogy a bántalmazást megismétli az illető – mondta Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

Ezért az LMP már korábban benyújtott egy törvényjavaslatot, amely a kötelező erőszak-kezelésről szól. Célja, hogy akit ilyen cselekmény után nem ítélnek el kényszergyógykezelésre, annak kötelező legyen részt vennie pszichoterápián, vagy indulatkezelési tréningen. Ezzel megelőzve, hogy ne fordulhasson ilyen elő újra tette hozzá.

Ezt a kormánypárti többség viszont elutasította.

Hohn hangsúlyozta, hogy a javaslatot addig fogják újra és újra benyújtani ameddig el nem fogadják, vagy a kormánypárt nem adja be ő maga.

A képviselő hozzátette, hogy nagyon fotnos arra is gondolni, hogy miket lehetne még tenni a kapcsolaton belüli erőszak ellen. Szerinte segítene az is ha az intézményrendszer munkája sokkal összehangoltabb lenne, amelyet több szakemberrel lehetne elérni. Ehhez viszont fizetésemelés kéne, és olyan szakokat kell indítani, ahol kedvezőbb jelentkezési feltételek vannak. Akár ösztöndíjprogrammal ösztönözni a fiatalokat, hogy válasszák ezt a szakmát – egészítette ki Hohn Krisztina.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Hitelmoratórium okozza a hitelesek hidegzuhanyát

A 2020. március 18-tól életbe lépett fizetési haladékot nagyon sok honfitársunk igénybe vette, és jelenleg is nagyon sokan élnek a lehetőséggel. A pénzügyi szakemberek...

Luxus-óceánjárókkaal mentik az embereket a Karibi-térségből

A karibi szigeten csütörtökön vörös riasztást adtak ki.

Újabb balatoni településen hirdettek építési tilalmat

Újabb településen függesztettek fel építési lehetőséget a Balaton környékén.