Szevasz tavasz

Az elmúlt évek lassan már megszokott tendenciája, hogy a március beköszöntével, az egész télen szégyenlős havazás ilyenkor nagy erőre kap. Ahogy hozzászokunk a kellemes 15 fokokhoz februárban, úgy kell a márciusi olykor áprilisi havazással is számolnunk.

Aki eddig nem tette, sajnos nem is nagyon fogja tudni élvezni a kellemes tavaszi időjárást, mert ismét lehűlés várható. Ma javarészt borult lesz az ég, bár olykor-olykor napsütéssel is számolhatunk, estére viszont megérkezik majd a lehűlés.

Éjszaka az északi megyéket csapadékzóna éri el, amely pénteken fokozatosan dél felé halad. A csapadék a nap második felében fokozatosan a déli és a középső tájakra korlátozódik. Jobbára eső lesz a jellemző, de pénteken elsősorban a magasabban fekvő helyeken, illetve az északkeleti tájakon havas eső, hó is hullhat. Reggelig nagy területen megélénkül a délnyugati szél, amely pénteken északnyugatira fordul, ekkor főként az Észak-Dunántúlon erős, néhol a Bakonyban és a Balaton környezetében viharos közeli lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken az északi megyékben általában 3 és 8, másutt 8 és 13 fok között várható, az északi megyékben a nap első felében áll be a maximum – írja a met.hu