Jobb később, mint soha: itt a válasz a kaszinó kérdésre

Fónagy János, a Nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter helyettese a mai napon Ungár Péternek válaszolt írásban feltett kérdésére a sokat emlegetett kaszinó kérdésben.

Az LMP országgyűlési képviselője írásba küldte meg kérdését, melyben azt kérdezte, hogy „A kaszinókban miért nem terjed a vírus?”, valamint, hogy „Bezárják-e a kaszinókat? „. A miniszter nevében helyettese az alábbi közölte:

A szerencsejátékok lebonyolítására szolgáló létesítmények – így többek között a lottózók, a kártyatermek és a játék kaszinók – nem minősülnek vendéglátóipari egységnek, sem pedig szabadidős létesítményeknek.

A szerencsejáték szervezés helyszínéül szolgáló helyiségek kizárólag a vészhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről kiadott kormányrendeletekben foglalt védelmi intézkedések megtartásával üzemelhetnek a járványügyi szabályokat valamennyi szerencsejáték helyiségben maradéktalanul be kell tartani.

A Magyarországon működő 11 játékkaszinó nyitvatartási idejét a vonatkozó kormányrendelet rendelkezéseihez igazodva módosította: legkésőbb este 7 órakor bezárnak, amelyet a szerencsejáték felügyeleti hatóság folyamatosan ellenőriz. A kaszinókban italok helyben fogyasztására nincs lehetőség, kizárólag elvitelre adhatók ki az általános szabályok szerint.