Kacsacsőrű emlős menedékhely épül Ausztráliában

Ausztráliában 2022-ig egy állatkertben építik meg a speciális létesítményt, főleg tavakat és barlangokat, ami akár 65 kacsacsőrű emlősnek adhat majd otthont.

Ezek a létesítmények kritikus fontosságúak lesznek ismereteink bővítésében. Nem engedhetjük, hogy ez az ikonikus lény eltűnjön a föld színéről – mondta el Cameron Kerr, az állatkert vezérigazgatója.

A tudósok becslése szerint közel hárommilliárd állat halt meg abban az időben, amelyet a miniszterelnök az ország „fekete nyarának” nevezett. Egy kormányzati vizsgálat szerint a bozóttüzek valószínűleg gyakrabban fordulnak majd elő a melegedő hőmérséklet miatt.

Más ausztrál állatoktól eltérően, mint például a koala vagy a kenguru, a kacsacsőrűeket a vadonban ritkán lehet látni visszahúzódó természetük és rendkívül specifikus élőhely igényük miatt. Ráadásul évenként csupán egy-két tojást raknak, ami nagyon megnehezíti a szaporodásukat.

A teljes cikket ebben a témában itt olvashatjátok.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Orosz kém volt az olasz haditengerészet egyik kapitánya

Kémkedés gyanújával letartóztatták a haditengerészet egyik kapitányát és egy orosz diplomatát.

Kásler: Mostanra a pedagógusok 75 százaléka már regisztrált az oltásra

Az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán közölte a pedagógusok oltásával kapcsolatos legfrissebb fejleményeket.

A Föld szíve tényleg dobog?!

Mindenhol jelzik a szeizmográfok a pulzálást.