Lehúzza a rolót a Szent Imre Kórház kardiológiai szubintenzív osztálya

Jenei Zoltán kedden nyugtatta meg az egészségügyért aggódókat, az osztály működése pedig ironikus módon szintén kedden állt le, egyelőre határozatlan időre.

Nehezen indult a március a magyar egészségügy számára, ugyanis hétfőtől lépett életbe az egészségügyi szakdolgozók új szolgálati jogviszonya, amely többek között a hálapénz kivezetését is tartalmazza.

A módosított szerződést azonban jelentős számú szakember nem írta alá, így a hét eleje óta több kórház különböző osztályainak bezárásáról lehetett hallani, amely nem igazán tesz jót a járvány közepén az eleve nem túl fényes állapotban lévő magyar egészségügynek. 

Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató az eseményekkel kapcsolatban megnyugató nyilatkozatott tett kedden:

„teljes garanciát lehet adni arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás”. 

Ezt a bejelentést sokan megnyugtató előjelként tekintették, azonban Dr. Kunetz Zsombor orvos felhívta rá a figyelmet, hogy Jenei Zoltán nyilatkozatával egy napon született meg az a határozat, miszerint:

„A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Kardiológia Szakági Szubintenzív részlegén humánerőforrás hiány miatt 2021. március 1-én 19 órától beteget fogadni és ellátni nem képes.”

https://www.facebook.com/zskunetz/posts/3671364206251898

A bejelentésről Dr Kunetz Zsombor a kórház főigazgatója, Dr. Bedros J. Róbert által március 2-án küldött elektronikus leveléből tájékozódott. Keddtől a szubintenzív ellátást a Szent Margit Kórház, a Betegápoló Irgalmas Rend, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet és az Uzsoki Utcai Kórház fogja kötelezően végezni.