Texasban eltörlik a maszkviselést

Texas republikánus kormányzója, Greg Abbott jelentette be, hogy március 10-től hatályba lépő rendelet megszünteti az közelező maszkivselést, és megtiltja a helyi hatóságoknak, hogy megbüntessék azokat akik nem hordanak maszkot – írta a BBC. Emellett az éttermek, és üzletek is újranyithatnak bármilyen korlátozás nélkül. Hasonló bejelentéseket tettek Michiganben, Louisianában és Mississippiben is.

A texasi kormányzó a teljes újranyitást azzal magyarázta, hogy túl sok texasi küzd a számláinak kifizetésével amelynek véget kell vetni. Emellett szerinte Texas már sokkal jobb helyzetben van az oltások miatt. Bár Abott hozzátette, hogy a Covid nem tűnt el hirtelen.

Biden vezetése ezzel szemben a járványügyi intézkedéseket továbbra is szükségesek tartják. Az Egyesült Államok elnöke kedden azt mondta, az ország jó úton halad ahhoz, hogy minden felnőtt számára elegendő vakcinájuk legyen május végére.

Texasban több mint 43 000 halálesetet regisztráltak eddig a Covid-19 kapcsán, amely az Egyesült Államokban a harmadik legmagasabb szám az államok között.