Bomba robbant egy Holland covid-tesztközpontnál

Robbanás történt az észak-hollandiai Bovenkarspel koronavírus-tesztközpontjánál szerda reggel, a rendőrség szerint személyi sérülés nem történt – írta az NLTimes.

A robbanás szerda reggel 6 óra 55 perc körül történhetett a middenwegi tesztközpontban. A rendőrség biztos benne, hogy egy pokolgép robbant be, vagyis a robbanás nem baleset volt.

A robbanás következtében legalább öt ablak betört – közölte a NOS-nak a holland rendőrség szóvivője. A tesztközpont környékét a hatóságok elzárták, és a védelmi minisztérium különleges részlegét, az EOD-t hívták ki, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy várható-e további robbantás. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy reményeik szerint néhány órán belül tisztázzák az eset részleteit. Hangsúlyozta: minden jel arra mutat, hogy célzott támadás történt.

A holland NOS műsorszolgáltató szerint a detonátort egy fémcsőbe helyezték, amely a tesztközpont kapuja előtt robbant fel.

Mark Rutte, holland ügyvivő kormányfő „teljességgel elfogadhatatlannak” nevezte a támadást. Hangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozók keményen dolgoznak a polgárok biztonsága érdekében, és „szörnyű és szégyenletes, hogy pont őket éri ilyesféle támadás”.

Bovenkarspel polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a rendőrségi vizsgálat még folyamatban van, de meg van győződve arról, hogy a támadás a lezárásokkal és a korlátozó intézkedésekkel szembeni elégedetlenség miatt történt.

Arról, hogy kihez kötődik a támadás, arról még nem tudni információkat.

fotó: twixx/DepositPhotos