Bomba robbant egy Holland covid-tesztközpontnál

Robbanás történt az észak-hollandiai Bovenkarspel koronavírus-tesztközpontjánál szerda reggel, a rendőrség szerint személyi sérülés nem történt – írta az NLTimes.

A robbanás szerda reggel 6 óra 55 perc körül történhetett a middenwegi tesztközpontban. A rendőrség biztos benne, hogy egy pokolgép robbant be, vagyis a robbanás nem baleset volt.

A robbanás következtében legalább öt ablak betört – közölte a NOS-nak a holland rendőrség szóvivője. A tesztközpont környékét a hatóságok elzárták, és a védelmi minisztérium különleges részlegét, az EOD-t hívták ki, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy várható-e további robbantás. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy reményeik szerint néhány órán belül tisztázzák az eset részleteit. Hangsúlyozta: minden jel arra mutat, hogy célzott támadás történt.

A holland NOS műsorszolgáltató szerint a detonátort egy fémcsőbe helyezték, amely a tesztközpont kapuja előtt robbant fel.

Mark Rutte, holland ügyvivő kormányfő “teljességgel elfogadhatatlannak” nevezte a támadást. Hangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozók keményen dolgoznak a polgárok biztonsága érdekében, és “szörnyű és szégyenletes, hogy pont őket éri ilyesféle támadás”.

Bovenkarspel polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a rendőrségi vizsgálat még folyamatban van, de meg van győződve arról, hogy a támadás a lezárásokkal és a korlátozó intézkedésekkel szembeni elégedetlenség miatt történt.

Arról, hogy kihez kötődik a támadás, arról még nem tudni információkat.

fotó: twixx/DepositPhotos

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

00:00:00

Online konferencia a szociális szféra helyzetéről – élőben

Az Ökopolisz Alapítvány átfogó kutatást készített a szociális szféra helyzetéről, a kutatás eredményeinek bemutatására egy online konferenciát szervez. Az Ökopolisz Alapítvány célja a kutatás...

Orosz kém volt az olasz haditengerészet egyik kapitánya

Kémkedés gyanújával letartóztatták a haditengerészet egyik kapitányát és egy orosz diplomatát.

Kásler: Mostanra a pedagógusok 75 százaléka már regisztrált az oltásra

Az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán közölte a pedagógusok oltásával kapcsolatos legfrissebb fejleményeket.