Megvan a 2021-es Budapest Pride időpontja

A szervezők azt írták, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is a járványügyi korlátozásokat betartva és figyelembe véve tartjuk majd meg az LMBTQ rendezvénysorozatot, melyek 2022. június 25. és július 24. között szeretnének megtartani.

Az egy hónapos rendezvénysorozat a korábbi években már június elején megkezdődött, a csúszást a szervezők a vírushelyzet miatt tolták néhány héttel későbbi időpontra.

Bár tavaly a tervezett egy hónapról 10 naposra rövidítettük a Fesztivált, idén ismét egy teljes hónappal tervezünk, mert a tavalyi év sikerei és tapasztalatai alapján nem látjuk indokoltnak, hogy a Fesztivál rövidebb legyen. A programszervezőinkkel az elejétől fogva egyeztetünk arról, hogy online formában is meg tudják tartani a rendezvényüket.” – mondta Csikós Ádám, a Budapest Pride sajtószóvivője.

Az egy hónapos fesztivál, melynek keretében idén is köel 100 program várja az érdeklődőket közel 50 civilszervezet és magánszemély szervezésében, július 24-én a Budapest Pride Felvonulással és az azt követő Rainbow Party-val zárul majd a Budapest Parkban.

Fotó: Doba Zoltán/Budapest Pride Facebook oldala