Az egészségügyi határérték 272%-át mérték Budapesten

A Levegő Munkacsoport tagnap este a főváros két pontján is kézi készülékkel mérést végzett, melyből kiderült, az egészségügyi értékhatárt jelentősen átlépte Budapest légszennyezettsége.

Budapest legmagasabb pontján, a XII. kerületben található Erzsébet kilátónál az egészségügyi határérték 140%-át, míg a Szent István Bazilikánál 272%-át mérték tegnap a szervezet tagjai.

Azt is megírták, hogy a gépjárműhasználat, a szilárd tüzelés, és hulladékégetés mind rontja az egyébként is kritikus levegőminőséget. A közzétett képükön (kiemelt kép) látható közel 2 km magas szennyezett réteg is látható, ami a helyzet sólyosságára figyelmeztet mindenkit.

A budapesti autósforgalom a koronavírus idején sem csökkent, ami elsősorban az ingyenes parkolásnak köszönhető. A Levegő Munkacsoport szerint a szombati napon várható szelesebb időjárásnak köszönhetően javulni fog a levegő minősége, azonban ez hosszabb távon nem oldja meg a kialakult problémát.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Újabb balatoni településen hirdettek építési tilalmat

Újabb településen függesztettek fel építési lehetőséget a Balaton környékén.

Globálisan rekordmagas a légkör szén-dioxid koncentrációja

Rekordmagas értéket ért el a szén-dioxid koncentrációja a légkörben az emisszió koronavírus-járvány miatti csökkenése ellenére - közölte az MTI. A Hawaii Mauna Loa Obszervatórium hosszú távon...

Ezért ne ültess gumiabroncsba!

Esztétikailag igencsak kifogásolható és valószínűleg egészségetelen, mégis sok ember alkalmazza nem használt gumiabroncsát nem ehető és ehető növények ültetéséhez egyaránt. Kertekben ma is viszonylag gyakori...