„Kikötöd, vagy agyonlőlek” – üvöltötte a vadász egy kutyasétáltatónak

Egy nem éppen barátságos videó került nyílvánosságra kedden, amelyen egy magát vadőrnek kiadó vadász üvöltözve és a levegőbe lőve próbálta elzavarni a kutyáját sétáltató Bachman Józsefet, akiről azt feltételezte a férfi, hogy a kutyáját vadak hajtására használta. A vadász megfenyegette Józsefet, hogy ha a kutyáját nem köti ki egy fához, akkor őt is lelövi.

A videót akkor kezdte el készíteni Bachman, amikor látta, hogy a vadász nagy gázzal vág át autójával a szántóföldön. Állítása szerint a férfi majdnem el is ütötte. A kutya ekkor már meg volt kötve, de szerinte a rá támadó férfi azt akarta elérni, hogy kösse a kutyáját a fához, hogy lelőhesse – közölte Bachman József a 444-nek.

A férfi felszólította Józsefet, hogy kösse ki a kutyáját, aki ennek nem tett eleget. Innentől igen gyorsan eszkalálódott a helyzet. A vadász ekkor már üvöltözve fenyegetőzött, hogyha nem köti ki egy fához a kutyát, akkor lelövi mindkettőjüket.

Hol a csomag? – Milyen csomag?

A vadász azzal gyanúsította Józsefet, hogy vadászni ment a rétre a kutyájával, amiért „alapvetően két év börtön jár, ha kihozod”. Eközben a férfi újratöltötte a puskáját, és többször rá is tartotta Józsefre. Majd újra megfenyegette, hogy lelövi őt is és a kutyát is.

Az eset után a sértett kutyasétáltató feljelentést tett a Tamási Rendőrkapitányságon, és több helyi vadásztársaság is megkereste, hogy igazat adjon neki.

A tamási rendőrök ezután rövid időn belül azonosították a felvételen szereplő személyt, egy 46 éves iregszemcsei lakost, és a beszerzett bizonyítékok alapján előállították az egyik vadásztársaságnál hivatásos vadászként dolgozó férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt – írta a rendőrség a HVG-nek.

Az elkövetőnél tartott kutatás során lefoglaltak két lőfegyvert és a hozzájuk tartozó lőszereket, melyeket a 46 éves férfi engedéllyel tartott. A rendőrök bevonták a vadász fegyvertartási engedélyét. A büntetőeljárást pedig a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folytatják, melynek során vizsgálják, hogy további bűncselekmények vagy szabályszegések megvalósultak-e.