Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával.

Kerekes János elmondta, hogy Magyarország évente átlagosan 8-10 ezer tonna egészségügyi hulladékot termel. Viszont ez a koronavírus járvány ideje alatt – leginkább a második hullámban – megduplázódott.

Kerekes elmagyarázta, hogy az egészségügyi hulladékot hogyan kell tárolnia a kórházaknak, rendelőknek és azokat ők miként szállítják el, és dolgozzák fel őket, hogy azok összekeverhetőek lehessenek a többi kommunális hulladékkal.

Beszélgettünk emellett arról is, hogy az otthonainkban milyen lehetőségeink vannak az EÜ hulladékok – akár az egyszerhasználatás szájmaszkok – szelektálására, valamint, miért lenne nehéz kivitelezni azok elszállítását.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Újabb balatoni településen hirdettek építési tilalmat

Újabb településen függesztettek fel építési lehetőséget a Balaton környékén.

Oltásvita a parlamentben, online előválasztás és népszavazás napjainkban – Napirend utáni

Hétről-hétre kielemezzük a politika eseményeit és ütköztetjük álláspontunkat a Napirend utáni podcast adásában. Az e heti adás témái: - Oltáspárti vagy gyilkos ellenzék? Melyik...

Globálisan rekordmagas a légkör szén-dioxid koncentrációja

Rekordmagas értéket ért el a szén-dioxid koncentrációja a légkörben az emisszió koronavírus-járvány miatti csökkenése ellenére - közölte az MTI. A Hawaii Mauna Loa Obszervatórium hosszú távon...