Első fokon pert nyert a Sétáló Budapest volt polgármester-jelöltje

Ma hirdettek első fokon ítéletet Lengyel Domokos a Sétáló Budapest egykori Újbudai polgármester-jelöltjének és L. Imrének a személyiségi jogok megsértésével kapcsolatos perében. Az ítélet szerint Lengyel Domokos az önkormányzati kampány során jogosan írta le, hogy Lakos Imre másod fokon elítélt.

Lengyel Domokos 2019 októberében a következőt írta le közösségi oldalán: „Célunk a parkolási maffia, a NER korrupt rendszere és a hasonlóképp korrupt, másodfokon elítélt Lakos Imre – Molnár Gyula tandem mellett harmadik, civil utat kínálni a választóknak”. Lakos Imre Újbuda korábbi SZDSZ-es alpolgármestere, és volt országgyűlési képviselője, valamint a 2019-es önkormányzati választás DK-s képviselő-jelölte a fenti poszt miatt félmillióra Forintra perelte a Sétáló Budapest polgármester-jelöltjét.

Lakos az első tárgyalás során elmondta felszólalásában, a feljelentést tanuló célzattal tette, hogy ilyet ne csináljon egy fiatal politikus. Lengyel Domokos a tárgyalás napján forgatott riportunkban elmondta: „Sajnos nagyon elrettentőek az ilyen esetek, mert sok fiatal azért nem mert belevágni a politikába mert hasonló eljárások elé citálják.”

A ma meghozott elsőfokú ítélet szerint a kampány során leírt poszt nem állított valótlanságot, miszerint Lakos Imre másodfokon elítélt.

Korábbi riportunk itt nézhető vissza, ahol Lakos Imre nevét nem írhattuk le a tárgyalásról szóló tudósításunkba, mivel azt a bíró megtiltotta.