Új otthont keres a Freeszfe Egyesület

Lemond a Freeszfe Egyesület a Damjanich utcai épület bérleti jogáról, feltehetően a Molnár Antal Zeneiskola javára – olvasható a keddi bejegyzésükben.

A Freeszfe Egyesület még február 8-án vette át a felújított iskolaépületet az erzsébetvárosi Damjanich utca 4. szám alatt. Az ingatlant egy nyílt pályázat útján nyerték el. 

A probléma akkor kezdődött, amikor a Fidesz múlt héten közölte, hogy azt a nemrégiben felújított iskolaépületet valójában a Molnár Antal Zeneiskolának szánták. A zeneiskola megdöbbenésének adott hangot az ügy kapcsán. A Niedermüller Péter által vezetett önkormányzat azonban azt mondta, hogy nem született olyan határozat, amely az ingatlant nekik ítélte volna. 

Az Egyesület még múlt héten adott ki egy közleményt az üggyel kapcsolatban, amelyben még csak a szolidaritásukat fejezték ki a zeneiskola felé. Akkor még ezt közölték posztjukban:

„Jelen pillanatban nem látunk lehetőséget a konkrét ügy megoldásában való szerepvállalásra, ugyanakkor igyekszünk tovább tájékozódni a körülményekről, és saját történetünk fényében morális kötelességünknek tartjuk az előző évtizedek Színház- és Filmművészeti Egyeteméhez hasonlóan kizsigerelt és magára maradt állami fenntartású intézményekkel való párbeszéd kezdeményezését.”

Egy hét elteltével viszont úgy látszik, hogy találtak egy megoldást. A szemeszter végén lemondanak a bérleti jogukról, és egy új hely után kutatnak.

https://www.facebook.com/freeszfe.hu/posts/112728867489253