Joe Biden szigorítana a fegyvertörvényeken

Szigorúbb fegyvertartási szabályok összeállítására és az automata gépfegyverek betiltását kérte Joe Biden amerikai elnök a Kongresszust.

A parklandi iskolai lövöldözés harmadik évfordulója miatt az Egyesült Államok elnöke szigorúbb fegyvertörvényeket, és az automata fegyverek betiltását kezdeményezné a Kongresszusban – írja a cbsnews. A Fehér Ház nyilatkozatában Biden arra kérte a Kongresszust, hogy fogadja el azokat a törvényeket, amelyek előírják minden fegyvereladás előtti háttérellenőrzéseket, hogy betiltsák az automata gépfegyverek és nagykapacitású tárak árusítását, valamint megszüntetssék a fegyvergyártók mentelmi jogát.

Az elnök Twitter posztjában is megemlékezett a 3 éve történt tragédiáról. Az gyilkos 2018 február 14-én 17 embert lőtt le, és további 17 embert sebesített meg a parklandi Stoneman Douglas iskolában.

„Ma 3 évvel ezelőtt egy magányos fegyveres 14 diák és három oktató életét vette el a floridai Parkland-ben. Másodpercek alatt több tucat család élete változott meg örökre. Amikor a Parkland közösséggel együtt gyászolunk, mindazokat gyászoljuk, akik erőszakos fegyverek miatt veszítették el szeretteiket.”

Biden a választási kampánya alatt megígérte, hogy a hivatalban töltött első 100 napja alatt intézkedik a fegyvertartással kapcsolatban. Múlt héten három fegyver-ellenőrző csoport találkozott a Biden-adminisztráció tagjaival a kolrátozások miatt. Az Everytown és a Moms Demand nevű csoport is terveket tett közzé, hogy a Biden-kormány miként tud fellépni a fegyverekkel kapcsolatos erőszakkal szemben.