Szűzen várja a nászéjszakát, és ezt büszkén vállalja – Videó

Andrásfalvy Mirjám Klára az arTE via nevezetű Youtube-csatorna megálmodója és készítője. Különleges hangulatú, személyes videóin keresztül tabuk nélkül, mégis végtelen bájjal mutatja be a világról kialakult képét és egyedi gondolkodásmódját, amelynek meghatározó alapja a katolikus értékrend.

Az egyik legnagyobb nézettséget a Szűzen a nászútig? – A 15 okom című videójával érte el, amely nagyon megosztóan hatott a közösségi médiában. Mirjám ebben a videóban kertelés nélkül meséli el, miért vár a nászútig a szüzessége elvesztésével, ezzel azonban rengeteg kommentelő ellenszenvét is kivívta.

Tény, hogy modern társadalmunkban ez a fajta hozzáállás a fiatalok körében nagyon ritka, de még a keresztény fiatalok körében sem túl gyakori. Magyarországon a fiatalok mintegy 5 százaléka vár csupán a házasságig a szexuális élettel.

Mi nagyon érdekesnek találtuk Mirjám videóját és bátornak a nyilvános vállalását, így behívtuk szerkesztőségünkbe egy beszélgetésre, ahol többek között a döntéséhez kapcsolódó motivációiról, a nyílt felvállalás nehézségeiről és a házassághoz való viszonyáról is mesélt nekünk.

Úgy gondoljuk, hogy attól érdekes és színes a világ, ha mindenféle világnézet érvényesül benne, úgyhogy ezen az interjún keresztül szeretnénk bemutatni, milyen a házasság, a szex, a szüzesség és a szerelem egy fiatal katolikus lány szemével. Videó.