Így fülelte le drónnal a rendőrség a szabálytalan autósokat – videóval

A napokban megtartott fokozott ellenőrzés keretében számos szabályszegővel szemben intézkedtek az egyenruhások.

A rendőrség „Focus on the Road” elnevezéssel hirdetett országos ellenőrzést az elmúlt héten tartották. A  rendőrök ezúttal elsősorban a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a motorkerékpárosoknál pedig a bukósisak – használatát, valamint a menet közben kézben tartott telefon használatát ellenőrizték.

Az akció ideje alatt országszerte a rendőrök 524 ellenőrzési ponton, 544 csoporttal összesen 15737 járművezetőt ellenőriztek. Menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt 521 esetben, további 28 alkalommal más kommunikációs eszköz használata, vagy figyelmet elvonó tevékenység miatt jártak el az egyenruhások. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 2132 emberrel szemben intézkedtek.

Tolna megyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a napokban a szabálysértők kiszűrésére drónt is bevetettek. A több napig tartó ellenőrzések alkalmával 69 olyan közlekedővel szemben jártak el, akik nem használták a biztonsági övüket, és kilenc olyan sofőrt is megállítottak, akik menet közben kézben tartott mobiltelefont használtak. Számos olyan szabályszegő is volt, aki a záróvonal ellenére előzött, vagy éppen a tilos jelzésen haladt át. Akadtak olyanok is, akik a Stop tábla jelzése ellenére nem álltak meg, ami nagy baleseti kockázatot jelenthet, ugyanis számos sérüléses baleset történik az elsőbbség meg nem adása miatt.