Navracsics Tibor otthagyja a Fidesz frakcióját

A területfejlesztési miniszter csütörtökön a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a KDNP parlamenti képviselőcsoportjában folytatja képviselői munkáját.

A területfejlesztési miniszter csütörtökön a közösségi oldalán számolt be erről.

Azt írta: köszöni a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti képviselőcsoportjának, hogy tagjai kivétel nélkül amellett szavaztak, hogy a KDNP-frakció tagja lehessen.

A KDNP szerdán tartotta ülésszakkezdő frakcióülését Balatonalmádiban.

Navracsics Tibor 2006-tól 2014-ig, majd a 2022-es választás után is a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának tagjaként politizált, a 2006-2010-es ciklusban frakcióvezetőként.

A Magyar Nemzet úgy értesült, Orbán Viktor a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban arra kérte frakciója tagjait: mindent tegyenek meg azért, hogy Európa legkésőbb év végén visszavonja a szankciókat. Szerinte Ukrajna és Oroszország háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá.

A lap beszámolója szerint a kormányfő arról beszélt: ma már mindenki számára világos, hogy egy elhúzódó háborúra kell számítanunk, arra kell készülni, hogy ez a háború a szomszédunkban folytatódni fog idén és jövőre is.

A miniszterelnök szerint éppen ezért minden eddiginél fontosabb kérdéssé vált Magyarország számára a biztonság és a gazdasági, nemzeti szuverenitás védelme, ezért hozták létre honvédelmi alapot. A katonákat visszavonták a határok védelméről, létrehozták a határvadász alakulatokat – sorolta a kormányfő, hangsúlyozva, hogy több katonára van szükség és az ország védelmére kell készülniük.