Verekedés és lövöldözés volt a 7. kerületben

Másfél héttel ezelőtt két társaság verekedett össze Budapesten, a VII. kerületben. A csoportos garázdaság során több lövés is eldördült. A kerületi ügyészség indítványára a nyomozási bíró két gyanúsított férfival szemben bűnügyi felügyeletet és távoltartást is elrendelt.

A rendelkezésre álló adatok szerint két gyanúsított – egy 25 és egy 23 éves férfi -, valamint élettársaik közötti konfliktus miatt, 2022. május 15-én, éjszaka, mindkét részről többen, így legalább tíz fő gyűlt össze egy VII. kerületi társasház előtt, ahol erőteljes szóváltás alakult ki a két társaság között, amely verekedéssé fajult. Ennek során a 25 éves férfi egy – jelenlegi adatok szerint – gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le, amely személyi sérülést nem okozott. Ezalatt a 23 éves férfi társaival – néhányuk a kezében baseball ütőt vagy boxert tartva – a másik társaságra támadt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága az ügyben csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint zaklatás bűntette miatt nyomoz. Az ügyben jelenleg 5 gyanúsított van.

A 25 és a 23 éves férfi esetében megállapítható, hogy a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények elkövetését a köztük és a barátnőik közötti személyes ellentét, féltékenység motiválta. A terhükre rótt bűncselekmények személyes jellegűek, amely konfliktus közöttük a jövőben is reálisan fennállhat, kiújulhat.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottak egymástól, valamint egymás élettársaitól való távoltartásával megakadályozhatók az újabb bűncselekmények. Emellett azonban bűnügyi felügyelet is szükséges, mivel egyikük esetében fegyverhasználatra, másikuk esetében pedig csoportos zaklató fellépésre is sor került.

A nyomozási bíró az enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyeletet, valamint a távoltartást – mind egymástól, mind egymás élettársaitól – mindkét gyanúsított esetében elrendelte.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen a garázdaság látható.