A mai nappal folytatódnak az orosz-ukrán béketárgyalások

Volodimir Zelenszkijhez közel álló forrásokra hivatkozva írja ezt a CNN.

A cikkből kiderül, hogy ugyanazok vesznek részt a mai orosz-ukrán találkozón, mint akik a hétfői, sikertelenül végződött kétoldalú tárgyaláson is. Kedden egyébként még azt állította a RIA, orosz állami hírügynökség, hogy a második fordulót Belaruszban rendezik majd, közel a lengyel határhoz.

Egy másik orosz hírügynökség, a TASZSZ már arról számolt be, hogy a béketárgyalások helyszíne egészen pontosan a Breszt közelében található Belavezsszka Puscsa nemzeti parkban lesz. Ugyanitt írták alá 1991.december 8-án a Szovjetunió feloszlatásáról szóló szerződést az orosz, ukrán és fehérorosz törvényhozás akkori elnökei.

Eközben ukrán adatok szerint már több mint 2000 civil halt meg az orosz invázió elmúlt napjai során, míg az ENSZ menekültügyi szervezete (UNHCR) közel 875 000 főre datálja az Ukrajnából elmenekült emberek számát. Legtöbben Lengyelországba menekültek, de Magyarországra is több mint 100 000 fő érkezett. A számuk folyamatosan emelkedik, várhatóan ez csak fokozódni fog a következő időszakban.