Visszalépett az összefogás egyik jelöltje korábbi kijelentései miatt

Hat ével ezelőtt baleset részese volt Pest megye 10. számú választókörzetének jelöltje, amikor két embert elütött az Andrássy úton, akik meg is haltak. Az eset után vállalhatatlan kijelentéseket tett, ami miatt most lemondani kényszerült.

Gér Mihály balesete után így írt egy zárt közösségi csoportban: „na, ki ölt ma embert… részegen ne rohanjatok piroson elém légyszi”, vagy hogy „ráadásul a kocsim is csupa velő, meg haj. Tök undi”.

A Párbeszédes politikus ma a Bennfentes nevű oldal írása után az alábbi közleményt adta ki:

Hat évvel ezelőtt baleset részese voltam, vétlenségemet jogerős bírósági ítélet mondta ki. A jelöltállítási folyamatban erről tájékoztattam az ellenzéki összefogás illetékeseit. Ugyanakkor ma napvilágot látott egy privát csoportba írt üzenetem, amelyet közvetlenül a baleset után, sokkhatás alatt írtam. Noha szavaimért ugyanott bocsánatot kértem, be kell látnom: kampányom folytatása súlyos terhet róna rám, a pártomra és az ellenzéki összefogásra. Ezért a jelöléstől a mai nappal visszalépek. Bár nem tehettem róla, az eset mély, kitörölhetetlen nyomokat hagyott bennem. Rendkívüli módon sajnálom a történteket, és ezúton is szeretném együttérzésemről biztosítani az áldozatok hozzátartozóit. Kérem a sajtó képviselőit, hogy ne keressenek a témában.

Gér Mihány körül egyébként is fogyott a levegő, ugyanis nemrég kiderült, hazudott arról, hogy a Hír TV Célpont műsorának riportere zaklatja őt.

A politikus az induláshoz szükséges ajánlóíveket felvette, viszont nem adta le, így helyette még indíthat más jelöltet az ellenzéki összefogás az Alberirsát, Ceglédbercelt és Monort is érintő Pest megy 10. számú választkókerületben.