Átfogó, ingyenes koronavírus-szűrés gyorsteszttel Budán

A nagy érdeklődésre való tekintettel egy nappal meghosszabbította a II. kerületi önkormányzat az antigén gyorstesztelést a Mechwart ligeten, és szombatra tesztelő pontot nyitunk Klebelsberg Kultúrkúria parkolójában is – jelentette be Őrsi Gergely polgármester.

Rengeteg pozitív esetet szűrtek ki eddig is: tegnap estig 3477 tesztet végeztk a három II. kerületi helyszínen, ebből 268 lett pozitív. A legtöbb tesztet, 1797-et a Mechwart ligeti szűrőhelyszínen végezték a szakemberek.

Szombaton ismét mindkét helyszínen 9-től 12 óráig tart a tesztelés, nem szükséges a regisztráció, de gyorsíthatja a tesztelés menetét.

A sátrak tesztelési kapacitása véges. A vizsgálatra érkezők számának függvényében regisztráció nélkül várhatóan 11.15-től már nem tudnak azonosító számot adni a sátraknál, ezért a regisztrálókat is arra kérik, legkésőbb 11.30-ig érkezzenek meg a szűrésre!

Hálásan köszönöm minden résztvevőnek a tesztelésben nyújtott segítséget külön kiemelve a II. kerület egészségügyi szolgálatát, a Szent Ferenc Kórházat, az Irgalmasrendi Kórházat és a Johannita mentőszolgálatot! – írta Őrsi Gergely a közösségi oldalán.

Kiemelt kép: Őrsi Gergely Facebook oldala