Nagy galéria: ilyen volt a Békemenet képekben

Több tízezren vonultak fel október 23-án a fővárosba a Békemeneten, így a tömeg akkorára duzzadt, ami a nyári Budapest Pride eseménnyel vetekedett. Az eseményen készítettünk mi is néhány képet, amin keresztül betekintést nyerhetünk a felvonulásba.

A vonulás kezdődik, találkozás 2006-al

A felvonulók a Műegyetem rakpartjánál gyülekeztek, ahonnan a Szabadság-hídon keresztül indult el a felvonulás a Kálvin tér irányába.

A Kálvinon már nagy led kijelző fogadja a menetben résztvevőket, akik 2006-ban lejátszódó eseményekről láthatnak videós bejátszásokat. Az Astoriánál egy vízágyú is, valamint az akkor kiállított Szabadság felirat is előkerült, ami előtt pörögtek a szelfik.

A végállomáson Orbán Viktor szólalt fel. Mivel a felvonuláson elvétve lehetett találni fiatalokat, így a színpadra állított huszonévesek kompenzálták a menet hiányosságait. Itt 1956-ról meglehetősen kevés szó esett, ám annál több az ellenzéki összefogásról.

Összesen 53 parkolási engedélyt tudtunk összeszámolni az Orbán Viktor beszédétől néhány méterre parkoló buszokon, ahogy vegyesen a kisebb községi falubuszoktól kezdve a 70 fős buszokig sorakoztak fel a menetre és beszédre szállító gépjárművek, ami miatt meglehetősen sokan is voltak a szombati rendezvényen, szemben az ellenzéki megemlékezéssel. Arról nincs információnk, hogy a környéken máshol is parkolhattak-e buszok, mint az Andrássy út Oktokon és Erzsébet tér közötti részén, de nincs kizárva ez az eshetőség sem. A tömegben egyébként rengeteg lengyel és olasz felvonuló volt.