Óriási rekord az előválasztás harmadik napján, sok az új szavazó

Vasárnap reggel óta tart az ellenzéki előválasztás második fordulója, ahol arról dönthetnek, ki legyen az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely visszalépése miatt az általa támogatott Márki-Zay Péter és Dobrev Klára között lehet választani. Az érdeklődés jelentősen nagyobb az első napokban, mint a szeptemberi első fordulóban.

Csak a vasárnapi napon 78 612 fő járult virtuálisan vagy személyesen a szavazóurnákhoz, ám hétfőn ennél is többen szavaztak 84 781 fő vett részt az előválasztáson, ami az első forduló adataihoz képest is kiemelkedő.

Kedden azonban a fenti részvételi adatokat is jelentősen túllépték, így az első forduló napi részvételi adatait is figyelembe véve abszolút rekord született. Csak a szavazósátraknál 77 432 fő jelent meg, online formában pedig 19 348 fő adta le voksát.

A napi részvételi adatok eddigi alakulása:

A szavazáson eddig 67 000 olyan személy jelent meg, akik az első fordulós előválasztáson nem vettek részt. Így tehát erősen vélelmezhető, hogy valamelyik jelölt sok új szavazót tudott megszólítani.

A korábbiakhoz képest az online szavazás is viszonylag zökkenőmentesen zajlik, a várakozási idő is néhány percre csökkent a vasárnapi 30-35 perchez képest. Az eddigi szavazatok közel 20%-a online formában érkezett.