Karácsony Gergely Ungár Pétert támogatja az előválasztáson

Az MSZP-Párbeszédnek az LMP által is támogatott miniszterelnök-jelöltje erről a szombathelyi KISZ-napokon beszélt a szombati napon, amikor újabb rekord dőlt meg az előválasztáson.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője Karácsony Gergellyel, az MSZP-Párbeszédnek a zöldpárt által is támogatott miniszterelnök-jelöltjével és Nemény Andrással, Szombathely polgármesterével (Éljen Szombathely!) jelent meg a KISZ-napokon – írja az ugytudjuk.hu.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: „folytatni kell azt a változást, ami 2019 őszén vette kezdetét Szombathelyen azzal, hogy Nemény András nyerte az önkormányzati választást. De ez a győzelem kiváltotta Orbán Viktor haragját, és ugyanúgy, mint Budapestet, Szombathelyet is bünteti ezért.

Az előválasztásokon való magas részvétel Karácsony szerint arról tanúskodik, hogy az ott szavazók szerint lehet más a politika.

Ungár Péter azért a legjobb jelölt, mert bizonyíthatóan ő tudja a legtöbb embert megszólítani: egyesíti és nem megosztja az erőket – mondta Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján.

Rengeteget tett azért, hogy Szombathely hangja legyen abban az országgyűlésben, ahol Hende Csaba nem az emberek érdekeit képviselte a Parlamentben, hanem a hatalom érdekeit képviselte helyben. Sokat tett azért, hogy sokat beszéljünk a szociális szféra helyzetéről, a zöld fordulatról – fogalmazott Karácsony, aki mindenkit arra bíztatott, hogy szavazzanak az igazi változás jelöltjére, Ungár Péterre!

Ungár Péter elmondta: ha a Fidesz nem Karácsonyt tartaná a fő kihívójának, akkor nem költött volna több százmillió forintot arra, hogy lejárassa.

Én nem ígérek sokat, azt ígérem, hogy a Szombathelytől elvett 3, 5 milliárd forintot vissza fogjuk szerezni, de nem ígérek olyat, amit nem tudok teljesíteni. Aki azt állítja, ha ő nyer, akkor ausztriai bérek lesznek Szombathelyen, az hazudik – véli az LMP politikusa.

Cikk: ugytudjuk.hu, kiemelt kép: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint