Így értékelte Hosszú Katinka a teljesítményét a tokiói olimpián

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktor is reagált Hosszú Katinka posztjára, aki a tegnapi 200 méter vegyesben hetedik helyezést ért el a tokiói olimpián.

Mai nap Hosszú Katinkának sajnos nem sikerült bejutni az elődöntőbe, mivel 200 méter háton a 20. helyen sikerült sajnos befejeznie a szereplést. A háromszoros olimpiai bajnok még 200 méter pillangóban indult volna, amitől már a korábbi napokban visszalépett.

„Odaálltam, nekimentem, de ez valóban már csak szenvedés volt. Egyértelmű, hogy az egész felkészülésemből az hiányzik, ami korábban a kulcs volt: a versenyzés. Én erre álltam be hosszú évek óta, és hiába próbáltuk ezt mással helyettesíteni, egyszerűen nem sikerült úgy. A gyorsasági állóképességet mindig a versenyeken szereztem meg, és az most megállapítható, hogy ez most nincs meg: akárhogy is variáltam az úszásokat, a vége ugyanaz lett. Most tartok egy kis szünetet, végigveszem, mi miért történt, aztán az ISL-szezonban visszatérek a medencébe” – értékelte a az olimpiai teljesítményét Hosszú Katinka.

(Nemzeti Sport)

Nyitókép: MTI m/ Kovács Tamás