Időjárás a hétvégén: Jön egy kis felfrissülés

Túl vagyunk az év első hőhullámán, kicsit várni kellett rá de az elmúlt hét után szerintünk senki nem panaszkodhatott arra, hogy nem volt elég meleg.

Pénteken északnyugat felől kezd mérséklődni a hőség, szombaton pedig az ország egész területén enyhüléssel számolhatunk.

Délutántól a napos tiszta égboltot egyre több felől felhők zavarhatják meg, illetve záporok zivatarok alakulhatnak ki ezeken a területeken. Hajnaltájt már inkább csak az északkeleti megyékben eshet, máshol megszűnik a csapadék, és a felhőzet is csökken. Reggelig heves zivatarokra is számítani kell felhőszakadással, jégesővel és erősen viharos széllökéssekke – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton napos, gomolyfelhős idő várható, az ország északkeleti részén viszont továbbra is kialakulhatnak felhőszakadások, melyet jégeső és viharos széllökések is kísérhetnek.

A mai nap megerősödő nyugati és északnyugati szél holnapra már csak élénk széllökésekre mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, a szombat napközbeni pedig 25 és 30 fok között várható.

Vasárnap sok napsütés valószínű, csak néhol fordulhat elő zápor esetleg zivatar. Vasárnap hajnalban a hőmérséklet 13 és 19 fok között, napközben pedig 27 és 32 fok között várható.

(OMSZ)