Van olyan település, ahol vízhiány lépett fel

Csütörtökig még biztosan marad a kánikula és akár 40 fok is lehet, ezért a legmagasabb, harmadfokú riasztást adta ki az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. Pécel városában már pénteken vízhiány volt, ezért akkor I. fokú vízkorlátozási tilalmat vezettek be.

Múlt hét szerda óta a „Nappali locsolási tilalom” miatt valamennyi napszakban tilos a víziközműből vételezett ivóvízzel a magán és közterületi kertek, parkok öntözése, locsolása, úttest locsolása/ tisztítása, gépjárművek mosása, medencék töltése, kerti zuhanyok, teraszpárásítók, pára függöny, párakapuk, illetve egyéb kültéri ködhűtők használata Pécelen.

A pénteken tapasztalt vízhiány egyik oka, hogy számos kút nem üzemel a településen. Van olyan, amelyikben olyan mérvű vízszintezést tapasztaltak, hogy ki kellett állítani a termelésből, de vihar miatt is kiesett 2 db kút, meghibásodás miatt 1 db, magas vartartalom miatt szintén 1 kút leállításra került, ami hozzájárult a településen tapasztalt vízhiányhoz, ahogy az is, hogy a szerdán közzétett tilalomról viszont kevesen értesültek.

Horváth Tibor, a település polgármestere szerint a kutak javítása, karbantartása nem az önkormányzat feladata, viszont az üzemeltető DPMV Zrt. teszi a dolgát az ügyben, így a tapasztalt probléma a hétvégére elhárulhat.