Pénteken ingyenesen látogatható a Parlament

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napja alkalmából bárki, megtekintheti az Országházban a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát is.

A belépés ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség. A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban sorban állás várható.

Az épületbe kizárólag biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák, csomagok, illetve személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, gázspray stb.) nem hozhatók be. Az Országház a védettségi igazolvánnyal (vagy applikációval) rendelkező személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára látogatható. Az épületben az orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező.

De nem csak a Parlament épületét nézhetjük meg, ugyanis idén immáron hatodik éve kerül megrendezésre a Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozat is a Kossuth téren. A rendezvény nyitányára június 4-én, pénteken 17 órakor kerül sor Pál István „Szalonna” és Bandája fellépésével.

A magyar törvényhozás ezer éve című kiállítás 9 és 16 óra között, az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás, valamint a Kőtár 10 és 17 óra között tekinthető meg. Az Új világ hajnalán – Tisza István című időszaki kiállítás előzetes regisztrációt követően 9 és 16 óra között látogatható.

Kiemelt kép / információk: parlament.hu