Elindult az előválasztás hivatalos honlapja

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd úgy döntöttek, hogy közösen indulnak a 2022-es országgyűlési választáson, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket előválasztáson választják meg. A 2021. évi előválasztás első fordulójára 2021. szeptember 18-26. között, második fordulójára október 4-10. között kerül sor.

Mivel az országos szintű előválasztás új intézmény Magyarországon, rendkívül fontos, hogy a választók és a sajtó számára is minden fontos információ rendelkezésre álljon. Ennek érdekében a pártok létrehozták az elovalasztas2021.hu weboldalt, melyet az Országos Előválasztási Bizottság a jövőben folyamatosan frissíteni fog az előválasztáshoz kapcsolódó információkkal.

Az oldalon helyet kaptak az előválasztás legfontosabb technikai részletei, úgy mint az előválasztás időrendje, vagy a jelöltté, jelölőszervezetté válás feltételei. Ezek mellett olvasható a hat párt vezetője által, decemberben tett értéknyilatkozat is, valamint azok a közös kiállások, javaslatok, melyeket a hat párt vezetői és képviselői tettek az elmúlt időszakban.

A következő hónapokban ez a honlap lesz az előválasztás hivatalos információs platformja, így biztatunk mindenkit, használja bizalommal az előválasztással kapcsolatos tájékozódásra.