Figyeljetek kicsi szörnyek, 10 éves a Born This Way

A Born This Way album 10 évvel ezelőtt, ezen a hétvégén jelent meg világszerte, miután Gaga az előző két két évben, olyan hatalmas slágereket dobott ki mint a „Poker Face„, „Bad Romance„, „Alejandro” vagy a „Telephone„.

Ezekben a dalokban Lady Gaga a tábor hagyományára támaszkodik, ami a drag queenek szórakoztatásain keresztül a Broadwayig és a diszkóig terjed.  Nem véletlen, hogy Lady Gaga szívén viseli a queer társadalomi ügyeket, hiszen Gaga szerint az aktivizmus és a karrierizmus egy és ugyanaz.

Tisztán emlékszem én is napra, mikor debütált a Born This Way. Édesanyámmal megnéztük közösen a klippet aztán elindultam nyolcadik osztályoként az iskolai kirándulásra. Egész oda vezető úton csak ezt tudtam hallgatni, sőt, hiába volt nagyon érdekes a sörgyár, az album jobban magába szippantott.

Sok értelemben meghatározó, az önszeretet, önkifejezés és az elfogadás a fő üzenetei a Born This Way/ Ilyennek születtem című számnak.

Akkor miért kell így tálalni?

Mert így figyelnek az emberek! Azért mert, ha valami sok, biztosan odafigyelnek. Itt most nem az üres polgárpukkasztásra helyeződik a hangsúly, hanem valami figyelemfelhívóra, ami mindemellett mögöttes üzenettel is bír.

A korát meghaladó a kissé közhelyes poplemez olyan gondolatokat fogalmaz meg mint, hogy:

Mindegy, hogy heteroszexuálisnak, homoszexuálisnak, biszexuálisnak, leszbikusnak, vagy transzvesztitának születtünk, ez mind rendben van, mert túlélésre születtünk. Ahogy nem számít, hogy milyen a bőrszínünk, mert gyönyörűek vagyunk mindannyian, hiszen Isten nem hibázik, és mind a jó úton haladunk.