Pártot alapított Varga-Damm Andrea

Pártot alapított Varga Damm Andrea, független országgyűlési képviselő, amelynek bemutatóját szombat délelőtt tartották.

Drámaian, Petőfi Sándor a nemzetgyűléshez írt költeményével indítult a pártbejelentő. Utána a sajtótájékoztatón Szalma Botond, a KDNP volt budapesti elnöke szólalt fel, aki megannyi hasonlattal mutatott rá, hogy a mostani kormány már nem jó és azt teljesen le kell váltani. Petőfitől kedzve Churchillen át több idézetet is elmondott. Ezek mellett a Fidesz vezetését a gőzgépekhez és a hajókhoz hasonlította. Szalma elmondta, hogy minden horgonylánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszem.

Ma a „magyar hajón” 133 gyenge és gyengébb láncszem van, ami megérett a teljes cserére.

Jelentette ki a KDNP volt budapesti elnöke.

Elmondta, hogy egy olyan hazát kell kiépíteni, ahol szabad párbeszéd folyhat és nincsenek kiváltságos, érinthetetlen kasztok.

Szalma szerint a két politikai oldal nem azért küzd és vitatkozik egymással, mert rendszert szeretne váltani, hanem hatalmon szeretnének maradni/kerülni.

fotó: Pásztor Csaba/Jövő TV

Viszont nem csak a kormánypártot kritizálta, hanem Gyurcsányt is. Szerinte neki vissza kéne lépnie a politikától, ugyanis az ő jelenléte az ellenzéki összefogásban csak visszatartó erő sokak számára. Viszont ezzel a kijelentésével nem az ellenzéket kritizálta direkt módon.

Ők nem az ellenzéket akarják leváltani, hanem a teljes, mérgezett, kontraszelektált, dologtalan politikai elitet.

Varga-Damm Andrea beszédében kijelentette, hogy Magyaroszágnak kormányváltásra van szüksége. Elmondása szerint az embereknek szociális, egzisztenciális biztonság kell, tiszta jövőkép, nyugalom és béke. Ezt viszont az elmúlt 30 év kormányzása nem adta meg. Csak egy nagyon szűk rétegnek – tette hozzá.

fotó: Pásztor Csaba/Jövő TV

Elmondta, hogy két közvéleménykutatást is készíttettek, amelyeknek a lényege az volt, hogy feltérképezzék a magyar választópolgárok igényeit, nézeteit. Eszerint a magyar társadalom inkább konzervatív, jobb oldali. A másik kutatás Varga-Damm személyéről szólt, amelyből kiderült, hogy a megkérdezettek több mint fele nem tudta, hogy melyik pártot képviselte (Jobbikot egészen 2020. május 27-ig) és a maradék válaszadó is több pártot soroltak fel válaszként. Ez számára azért volt fontos, mert ezzel tudja, hogy nem egy pártot látnak a személyében. A biztosan szavazni vágyók 12 százaléka pedig azt mondta, hogy érdekelt lenne egy új Varga-Damm Andrea által vezetett pártban.

A két közvéleménykutatás végeredménye alapján érezték azt, hogy rendelkeznek egy erős támogatói alappal, hogy elindítsanak egy pártot.

Ez párt fogja elhozni a magyar embereknek azt a valódi szebb jövőt, amit már sokan ígértek nekik, de senki nem valósított meg.

Jelentette ki Varga-Damm Andrea

Az új párt ezért a Garancia a szebb jövőért mottót kapta, amelnyek neve:

Reformerek

fotó: Pásztor Csaba/Jövő TV

Az új párt programját és céljait még nem részletezte, ezekről a közeljövőben hallhatunk további információkat.

Varga-Damm Andrea 2018. május 8-tól 2020. május 27-ig a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője volt. Miután kilépett a frakcióból független országgyűlési képviselőként folytatta képviselői tevékenységét.