Szó nélkül lezártak egy vizsgálatot a kétszer kifizetett tanácsadó cég ellen

Csaknem 3 éve zárta le a NAV azt a Provital Zrt. közbeszerzési tanácsadó cég elleni nyomozást, amelyre az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF is felfigyelt. – közölte a 24.hu. a lezárt ügyben viszont Tiborcz István korábbi cége, az Elios Innovatív Zrt. által elnyert szekszárdi közvilágítási közbeszerzés vizsgálat is beletartozott. A lezárásról akkor semmilyen tájékoztatást nem adtak, csak csöndben lezárták a nyomozást.

A NAV Hadházy Ákost kérdésére közölte, hogy a nyomozás során nagyszámú tanúkihallgatásra, házkutatásra és lefoglalásra került sor, és a beszerzett bizonyítékok elemzése után sikerült tisztázni a tényállást: 2018. június 29-én a NAV megszüntette a nyomozást, mivel a bűncselekmény nem volt megállapítható.

A Provital Zrt., régebben a Pro-Vital 2000 Kft. rengeteg önkormányzati tender és országos projekt előkészítésében működött közre. Tevékenységükre figyelt fel az OLAF, akik 2012-ben helyszíni ellenőrzést tartottak a cég irodáiban.

Az OLAFnak viszont volt még egy nyomós oka, amiért a nyomozást elindították: a Provital egyes önkormányzatoknál kétszer fizettethette ki a közreműködését.

Erről még ugyan úgy Hadházy számolt be Szekszárdon 2014-ben. A politikus a város által kötött szerződésekkel bizonyította, hogy duplán fizettek a cég szolgáltatásaiért. Ekkor az ügyt a Nemzeti Nyomozó Iroda kapta meg, amey később került át a NAV-hoz.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Megint a magyar kormány miatt hiúsult meg az EU Kínával szembeni indítványa

A 444.hu írta meg, hogy Magyarország már a napirendre vételét is megvétózta annak az indítványnak, amelyben az Európai Unió tagországai közös állásfoglalásban ítélték volna...

Szabadul a házi őrizetből Bige László

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll - írja a 24.hu a Nitrogénművek közleménye...

Maszk nélküli próbakoncert Liverpoolban

A koncert volt a legnagyobb az Egyesült Királyságban, mióta Covid-19 tavaly márciusban elkezdődött.