Több mint 400 000 haláleset a nem működő oltási program miatt

Brazília továbbra is küzd az oltási programjával, a világon ott a második legmagasabb halálozási ráta koronavírus tekintetében, ami már meghaladta a 400 000 regisztrált halálesetet.

24 óra alatt 3001 haláleset történt, miután április elején elérte a több mint 400 000 főt a halottak száma.

A kongresszus vizsgálatot indított a kormány járványkezelésével kapcsolatban.

Jair Bolsonaro elnök, aki gyakran felszólalt a korlátozások ellen, nem védekezett megfelelően a vírus ellen. Alkalmasnak nem minősített maszkokkal, illetve le nem tesztelt gyógyszerekkel próbálkozott a vírust kezelni, mint látjuk nagyon gyalázatos sikerekkel. A halálozások emelkedésével népszerűségé és támogatottsága mindeközben zuhant és széles körű kritikával is szembesül már.

Brazília március és április között mindössze 37 nap alatt 100 000 halálesetet regisztrált, amelyek az ország legrosszabb hónapjai voltak. Egyedül csak az Egyesült Államokban van magasabb a halálozási ráta.

A világjárvány kezdete óta Brazíliában több mint 14,5 millió esetet regisztráltak.

Eközben néhány városnak ideiglenesen le kellett állítania oltási programjait a megfelelő mennyiségű vakcina hiányában. A 212 milliós lakosság körülbelül 13% -a kapta meg első körben az oltást.

(BBC)

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

Megint a magyar kormány miatt hiúsult meg az EU Kínával szembeni indítványa

A 444.hu írta meg, hogy Magyarország már a napirendre vételét is megvétózta annak az indítványnak, amelyben az Európai Unió tagországai közös állásfoglalásban ítélték volna...

Szabadul a házi őrizetből Bige László

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll - írja a 24.hu a Nitrogénművek közleménye...

Maszk nélküli próbakoncert Liverpoolban

A koncert volt a legnagyobb az Egyesült Királyságban, mióta Covid-19 tavaly márciusban elkezdődött.