22 embert fertőzött meg „viccből” a mallorcai férfi

A rendőrség egy mallorcai férfit tartóztattak le, aki feltehetőleg 22 embert fertőzött meg koronavírussal.

A spanyol szigeten Manacor városában január végén kezdték el a nyomozást, miután egy alkalmazott megfertőződött koronavírussal de leplezte tüneteit – írja a The Guardian.

Napokkal a vírus észlelése előtt tünetei kezdtek megjelenni, ami aggodalmat okozott többi kollégájának, ennek ellenére nem akart hazamenni. A nap végén PCR-vizsgálatra is elment, viszont nem várta meg az eredményt, másnap pedig visszatért munkájához, plusz a helyi edzőterembe is elment.

A munkahelyen az igazgató és az alkalmazottak is egyaránt ragaszkodtak hozzá, hogy menjen haza, mert mindenkit megfertőzhet. Később a rendőrség tudomására jutott, hogy az alkalmazottnak 40 ° C felett volt a hőmérséklete.

Az alkalmazott szándékosan visszament az irodába, nem volt hajlandó hazamenni, sőt, szándékosan lehúzta a maszkját is köhögésnél és azzal viccelődött, hogy mindenkit meg fog fertőzni.

A PCR tesztje pozitív eredménnyel érkezett vissza a nap végén. A kollegái közül később öten fertőződtek meg, akik tovább fertőzték családtagjaikat is. A fertőzöttek között egy hároméves kisgyermek is volt.

Az edzőteremben három, vele közvetlen kapcsolatban álló ember is megfertőződött, és továbbadta a vírust a családtagoknak.

A rendőrség szerint az alkalmazott összesen 22 embert fertőzött meg szándékosan. Szerencsére egyik sem szorult kórházi kezelésre. A férfit bántalmazás gyanújával tartóztatták le.

(The Guardian)