Rég volt már ilyen nyugodt az esti vásárlás

Tegnap este megnéztük, hogy milyen állapotba találjuk a boltokat most, hogy nyitva tarthatnak este hét óra után is.

Őszintén számolhatunk be arról, hogy annál nyugodalmasabb dolog, mint a boltok nyitvatartásának meghosszabítása, már rég nem érte szerkesztőségünket. Bár hozzá kell tennünk, kevés bizarrabb is, mint április hetedikén este 8 órakor 1 fokban rollerezni a havazásban, sorokra és felháborodó emberekre vadászva.

A torlódó, anyázó tömeg helyett viccelődő pénztárosokat és vásárlókat találtunk, akik cinkosan egymásra nézve vagy egymással beszélgetve tárgyalták a jelenlegi helyzetet. Több boltban is tapasztaltuk, hogy a dolgozók is jobban örülnek ennek a nyugalomnak. Torlódás sehol sem volt, sőt, a másfél méter helyett tetszőlegesen akár 5-10 méteres távolságot is tarthattunk.

Mindenki emlékszik még a fiatal éveire, mikor először megengedték neki, hogy a buliból ne este 8 órára érjen haza, hanem 10-re. Nagyjából hasonlóan katartikus élmény volt ez is. A sok bezártság után meglepően kellemes élményt tud okozni egy 9 körüli séta, amikor nem kell azon izgulni vagy magyarázkodást gyártani, hogy milyen apropóból tartózkodunk az utcán.

A fent emlegetett izgalmas történésekről képi bizonyítékkal is szolgálhatunk:

Sehol senki, este 20:10 Fotó: Jövő TV/ Kárász Anna Flóra
Továbbra sincs sehol senki, este 20:13 Fotó: Jövő TV/ Kárász Anna Flóra
Beszélgető dolgozók, este 19:58 Fotó: Jövő TV/ Kárász Anna Flóra
Egy vásárló érdeklődik a nyitvatartásról 19:45 Fotó: Jövő TV/ Kárász Anna Flóra