Botrány Ausztráliában: a parlamentben szexeltek a kormánypárti képviselők

forrás: Sky News

Most az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison is megszólalt az ügyben.

Ausztráliában még februárban robbant a politikai szexbotrány, amikor is három kormánypárti politikusnő azt állította, hogy az egyik kollégájuk megerőszakolta őket. Ráadásul ha mindez nem lenne elég, az igazságügyi miniszter is gyanúba keveredett egy évtizedekkel ezelőtti nemi erőszak kapcsán.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök kedden elismerte, hogy nincs helyesen kezelve és hatékonyan megakadályozva a nők politikai közegben történő bántalmazása.

„Tudomásul veszem, hogy sok ausztrál, különösen a nők úgy gondolják, hogy én nem képviselem a jogaikat. ez engem nagyon elszomorít”

– mondta Morrison a canberrai újságíróknak.

Morrison a fentieket csak néhány órával azután nyilatkozta, hogy a Channel 10 nevezetű ausztrál újság egy névtelen bejelentő állításait és felvételeit közölte, amelyek alapján a kormánypárti képviselők a parlament épületében fajtalankodtak.

A felvételek között akad olyan, amelyen az említett politikusok önmagukat filmezték a képviselőnők asztalán folytatott szexuális aktus közben.

Morrison „undorítónak” minősítette az újságban megjelenteket, és azt mondta, hogy kedden beszélni fog a kormány összes tagjával, hogy emlékeztesse őket felelősségükre.

Az kormányon lévő liberális-nemzeti koalíció már így is hetek óta komoly nyomás alatt áll, amióta az egyik liberális kormánytagot nemi erőszakkal vádolták meg. A botrány dagadása a miniszterelnök népszerűségének sem tette jót az utóbbi időben.