Komoly pénzbüntetésre számíthat az, aki közterületen étkezik Balatonfüreden

A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a város frekventált részein az érvényben lévő korlátozásokra vonatkozóan, különösen a partszakaszon, írja a helyi lap, a balatonfüred.hu.

A városi lakosok a hétvégéken várhatóan tömegesen utaznak majd a Balaton környékére, és ezen belül Balatonfüredre is, a sétányokon összegyűlt tömeg pedig jelentősen növelheti a fertőzés kockázatát.

A Balaton-parti korzózás és a parton való kikapcsolódás érthető módon vonzó program azoknak, akik a kijárási korlátozással nehezített időszakban a városi lakásaikba kényszerülnek, azonban mostanra vidéken is szigorú szabályok vonatkoznak a maszkviselésre.

Azok, akik nem hordanak maszkot vagy közterületen ételt-italt fogyasztanak büntetésre számíthatnak.

Bár egyes szolgáltatók nyitva lehetnek, hiszen kizárólag elvitelre lehet kínálni ételt, fagylaltot, italt, a rendőrség felhívja a figyelmet arra: a közterületeken mindenhol kötelező a maszk viselése, ami egyben azt is jelenti, hogy

a megvásárolt fagyit vagy ételt nem lehet közterületen elfogyasztani, az szabálysértésnek minősül és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető.

A rendőrség közleményében hangsúlyozza, hogy rendszeresen ellenőrzik a szolgáltatókat is, nem lehet könyöklőket, padokat kihelyezni az üzletek elé, illetve figyelmeztetniük kell a vásárlókat, hogy a megvett ételt nem fogyaszthatják el közterületen, hanem csak otthon vagy az autójukban.