Kanász-Nagy: Bármilyen vakcina jobb, mint a betegség

A Reflektorban című műsorunk vendége Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke és Újpest népjóléti alpolgármestere volt akivel közéleti és politikai aktualitásokról beszélgettünk. Szóba került többi között a magyar oltási terv, a mensturációs szegénység és a zöld fejlesztési célok is.

Kanász-Nagy Mátét először a magyar oltási tervről kérdeztük, amely szerint hiányos és hibás. Ugyanis többek között nincsenek rajta a pedagógusok és bölcsődei dolgozók sem. A társelnök szerint őket az első körben kellett volna beoltani, hiszen ők is a frontvonalban dolgoznak.

Lehet, hogy felkészületlenül ért minket a járvány egy évvel ezelőtt, de ez a felkészültségünk egy év alatt sem javult sajnos.

Emellett beszélgettünk az újpesti oltakozásról is amelyről jó hírként közölte, hogy az oltakozási kedv egyre nagyobb Újpesten is. Viszont az újpesti oltóponttal kapcsolatban elmondta, hogy múlthét szombat óta tudnának ott oltani, de nem érkeznek meg a vakcinák, és nem tudni, hogy miért – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a helyi szakrendelőben akár naponta 600 embert is be tudnának oltani.

Az egészségügyi szakdolgozók jogviszonyáról, hogy 5 ezer szakdolgozó hagyta ott az állami egészségügyet Kanász-Nagy azt mondta, hogy ez egy ilyen válsághelyzet idején, egy elképesztő húzás volt a kormány részéről. Azt a társelnök is támogatja, hogy az orvosok béremelésben részesüljenek, de azt nem ilyen jogviszonyváltással kellett volna bevezetni. Szerinte ezzel Orbán Viktor azt érte el, hogy a legnagyobb leterhelés idején 5-6 ezer egészségügyi dolgozó kiesett az állami rendszerből.

A szekszárdi botránnyal kapcsolatban is beszélt a társelnök, aki elmondta, hogy az esetek 95 százalékában az ellenzéki összefogás harmónikus, békés az együttműködés. Szerinte amilyen nehéz úton eljutott az összefogás oda, ahol most tart, az azt bizonyítja, hogy ez tartós és sikeres lesz.

Szóba kerültek a zöld ügyek kérdése is, amelynek kapcsán közölte, hogy a kormány a zöld ügyekre szánt EU-s pénzek nagy részét „elsinkofálja„. Kanász-Nagy szerint a válság után zöld-megoldásra, zöld-irányra és zöld-újranyitásra van szüksége Magyarországnak.

Vezessük ki az atomenergiát Magyarországról mert drága, megbízhatatlan, veszélyes, az orszoktól való függőségünket növeli.

hangsúlyozta a társelnök.

Helyette ő a megújuló energiaforrásokban látja a jövőt, amelyek több munkahelyet teremthetnek, olcsóbbak és tisztábbak is.

Ha érdekel a teljes interjú, nézd meg videónkat, vagy hallgasd meg a teljes adást Sportify-on, ahol korábbi interjúinkat is visszahallgathatod: