Gyanús medermunlkálatok a Balatonnál

Gyanús medermukálatok folynak Fonyód és Balatonfenyves határában.

A hírbalaton.hu olvasói szerdán jelezték az újságnak, hogy pár napja gyanús medermunkálatok folynak a Balatonban Fonyód és Balatonfenyves határában, a Huszka strand nyugati végétől nem messze. A vízügytől elsődlegesen az a nem hivatalos válasz érkezett a hirbalaton.hu megkeresésére, hogy nem adtak ki semmiféle engedélyt ilyen jellegű munkákra, ellenőrzik a helyszínt. (Amint lesz hivatalos válasz az ellenőrzés eredményéről, közölni fogják. Információik szerint a tegnap délutáni ellenőrzést követően leállt a munka a helyszínen.) – olvashatjuk az oldalukon.

Továbbá felszólítják az olvasóikat arra, hogy:

Mindenki tehet azért, hogy megszűnjön a Balatonon az illegális nádirtás, mederfeltöltés!

Kérjük ne hagyja szó nélkül, ha gyanús esetet észlel: fotózza le, és jelezze a helyszín megjelölésével a rendőrség-, a vízügyi-, illetve a környezetvédelmi hatóság felé, hogy ellenőrizni tudják szabályos, vagy jogsértő munkálatok zajlanak-e a Balaton medrében, amely állami tulajdon. Ezekre a címekre lehet bejelentést tenni:

okf.vizugy@katved.gov.hu, szekesfehervar@kdtvizig.hu, balatonivizirendeszetirk@somogy.police.hu,
veszprem.kornyezetvedelmifo@veszprem.gov.hu, de az info@hirbalaton.hu-ra érkező jelzéseket is továbbítják az illetékes hatóságok felé.)

Munkálatok a Balatonban – Fotó: Olvasói fotó hirbalaton.hu

A többi képet itt tudjátok megnézni.