Tíz orvos és közel félszáz ápoló távozott a győri kórházból az új szerződés miatt

Az ugytudjuk.hu úgy értesült, hogy a mosonmagyaróvári sürgősségi- és fekvőbeteg-ellátás is Győrbe kerül az ottani távozások miatt, közben pedig a járványhelyzet is egyre súlyosabb.

Bár több hazai kórházból is szivárogtak hírek az egészségügyi dolgozók jogállásának március elsejével esedékes megváltozása miatt, és a győri polgármester, Dr. Dézsi Csaba András főorvos is többször beszélt arról, hogy nem jó a reform, eddig pontos számokat a győri helyzetről nem ismertünk.

A lap most két, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy Győrben mintegy 10 orvos és közel félszáz ápoló nem írta alá az új szerződést, és távozott ezzel a kórházból, illetve adminisztrációs területen is volt pár felmondás.

Ma reggel természetesen a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat (PAMOK) is megkereste az ugytudjuk.hu munkatársa azzal, hogy helyesek-e ezek a számok, de egyelőre sem megerősítést, sem cáfolatot nem kaptak.

Információik szerint bár már ennyi távozás is fájdalmas, hiszen egyrészt remek és sok területen pótólhatatlan szakemberek mennek el, másrészt pedig egyes osztályokat súlyosabban érint a változás, de összességében nincs konkrét veszélyben Győrben a kórház működése csupán a távozások miatt. Hozzájön azonban a teljes képhez az, hogy közeli városokban, így Tatabányán és különösen Mosonmagyaróváron arányaiban jóval több egészségügyi dolgozó döntött a távozás mellett: a jóval kisebb mosonmagyaróvári kórházban például közel annyian, mint Győrben.

Ennek kapcsán úgy értesültek: a győri kórház veheti át a mosonmagyaróvári kórház fekvőbeteg- és sürgősségi ellátását is, miközben Mosonmagyaróváron a napi ellátás mellett továbbra is kezelnek koronavírusos betegeket. Erre azért van szükség, mert a járvány harmadik hullámában ismét erősen telítődik a győri kórház koronavírusos betegekkel. Az még kérdés, hogy műkdnek-e tovább a sebészetek Mosonmagyaróváron, vagy az is Győrbe kerül.

Kiemelt kép: Facebook/Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház