Tíz orvos és közel félszáz ápoló távozott a győri kórházból az új szerződés miatt

Az ugytudjuk.hu úgy értesült, hogy a mosonmagyaróvári sürgősségi- és fekvőbeteg-ellátás is Győrbe kerül az ottani távozások miatt, közben pedig a járványhelyzet is egyre súlyosabb.

Bár több hazai kórházból is szivárogtak hírek az egészségügyi dolgozók jogállásának március elsejével esedékes megváltozása miatt, és a győri polgármester, Dr. Dézsi Csaba András főorvos is többször beszélt arról, hogy nem jó a reform, eddig pontos számokat a győri helyzetről nem ismertünk.

A lap most két, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy Győrben mintegy 10 orvos és közel félszáz ápoló nem írta alá az új szerződést, és távozott ezzel a kórházból, illetve adminisztrációs területen is volt pár felmondás.

Ma reggel természetesen a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat (PAMOK) is megkereste az ugytudjuk.hu munkatársa azzal, hogy helyesek-e ezek a számok, de egyelőre sem megerősítést, sem cáfolatot nem kaptak.

- Hirdetés -

Információik szerint bár már ennyi távozás is fájdalmas, hiszen egyrészt remek és sok területen pótólhatatlan szakemberek mennek el, másrészt pedig egyes osztályokat súlyosabban érint a változás, de összességében nincs konkrét veszélyben Győrben a kórház működése csupán a távozások miatt. Hozzájön azonban a teljes képhez az, hogy közeli városokban, így Tatabányán és különösen Mosonmagyaróváron arányaiban jóval több egészségügyi dolgozó döntött a távozás mellett: a jóval kisebb mosonmagyaróvári kórházban például közel annyian, mint Győrben.

Ennek kapcsán úgy értesültek: a győri kórház veheti át a mosonmagyaróvári kórház fekvőbeteg- és sürgősségi ellátását is, miközben Mosonmagyaróváron a napi ellátás mellett továbbra is kezelnek koronavírusos betegeket. Erre azért van szükség, mert a járvány harmadik hullámában ismét erősen telítődik a győri kórház koronavírusos betegekkel. Az még kérdés, hogy műkdnek-e tovább a sebészetek Mosonmagyaróváron, vagy az is Győrbe kerül.

Kiemelt kép: Facebook/Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház

- Hirdetés -