Kásler szerint szükség lehet további szigorításokra is

Az emberi erőforrás minisztere interjút adott a Blikknek, melynek elmondta, hogy a járvány ismét felszálló ágban van, a kórházakban készültségi állapot lépett életbe, ezért további szigorításokra lehet szükség.

Elmondta, hogy ha a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor szerinte a jelenlegi szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki. A várható intézkedéseket azzal indokolta, hogy a koronavírus brit variánsa rendkívül gyorsan terjed, ami már nem csak az időseket, de a fiatalabb generációkat is veszélyezteti, a vírus lefolyása pedig sokkal súlyosabb.

Kásler azt is elmondta, hogy most naponta 2-300 ember kerül kórházba, és jelentősen növekszik azok száma, akik lélegeztetőgépen vannak.

A további szigorítások során az iskolák bezárása, a digitális tanrend visszaállítása, vagy az előrehozott szünet jöhet szóba. Mindemellett a gyógyszertárakon és az élelmiszerboltokon kívül az egyéb boltokat is bezárhatják mindaddig, amíg nem lesz olyan mértékű az átoltottság, ami a vírus felfutását megakadályozza.