Kacsa, nem kacsa a titkos Puskás alagút

„Titkosítva akarnak Orbán számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba, én viszont nem hagyom elsumákolni, hanem nyilvánosságra hozom. Tudom, hogy a kétharmad bosszút fog állni ezért, de az igazságért minden következményt vállalok. Kevesebb jelenjen meg” – írta Facebook bejegyzésében Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke (és a Jobbik volt alelnöke).

Stummer elmondása szerint az erről szóló papír azért került a kezébe, mert azt a Nemzetbiztonsági Bizottságon keresztül akarták évekre titkosítani. Stummer megpróbálta megállítani ezt a tervet úgy, hogy nem engedte napirendre venni a keddi bizottsági ülésen. Halász János, a biztosság fideszes alelnöke viszont még aznap közölte Stummerral, hogy módosítanak a napirendi ülésen. Így dönteni tudtak az alagútról, amit a fideszes többség napirendre vett és megszavazott.

“Nekem nem maradt más lehetőségem tehát, minthogy önök elé álljak, a nyilvánosság elé álljak és tájékoztassam önöket, hogy mit építenek az adóforintjaikból, és ezt hogyan próbálják meg a titkosítások segítségével elsumákolni” – mondta a videóban a bizottság elnöke. Hozzátette: tudja, hogy a „kétharmad azonnal elmozdítja őt a bizottság” éléről és tisztában van a videóban elmondottak jogi és politikai következményeivel. Ugyanis Stummer olyan információt közölt a nyílvánossággal, amely vélhetően államtitkot sértett. Emiatt büntetőeljárás indulhat ellene.

A Puskás Aréna szerint a valóság picit más.

A Puskás Aréna még aznap kedden válaszolt Stummer videójára, miszerint az egy kacsa hír, vagyis fakenews.

Jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az Arénába.A felülvizsgálat eredménye: jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni.”

Vagyis a megoldás egy 50 méter hosszú autós aluljáró lenne. Ezt viszont nemzetbiztonságilag kockázatmentesen kell megépíteni, hogy semmilyen menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója ne kerüljön illetéktelen kezekbe. Az Aréna bejegyzése szerint ezt kellett titkosítania az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának.

https://www.facebook.com/puskasarena/posts/1060299877781762