Hatalmas káosz van a szombathelyi oltóponton

Az épület bejáratánál több tucat idős embert zsúfoltak össze, így kell várakozniuk az oltásukra, ami az egyértelmű szervezetlenségre utal – írta meg az ugytudjuk.hu, aki a helyszínről tudósított.

A lap szerint épület falára az élő bejelentkezésük alatt ragasztottak ki nyomtatott papírokat, amin apró betűkkel próbálták közölni a tömeggel, ki mikor lesz soron. Ezeken TAJ számok, telefonszámok is szerepeltek, ez személyiségi jogi aggályokat is felvet.

https://www.facebook.com/1820761161322160/videos/808522680013719

A Facebookon közvetített bejelentkezésükben azt is hallani, hogy néha teljesen véletlenszerűen hívják be az embereket annak ellenére, hogy eredetileg időpontra jönnek az oltandók. A lap felvet olyan aggályokat is, hogy sok idő úgy állhat akár órákat is sorban, hogy sem ülőhely, sem ivóvíz nem áll rendelkezésre.

A bejelentkezésből az is kiderült, hogy a mozgássérült parkolóhelyekre szintén beálltak jogosulatlanok. A forgalmat a kiérkező rendőrök próbálták meg kezelni, de ekkora tömeggel ők sem tudtak sok mindent kezdeni. Az érkező autókat jobb híján a térre kezdték el parkoltatni.

Forrás: ugytudjuk.hu