Rabosították a Momentum politikusát

Rabosították Szemző Áront, a Pest megyei közgyűlés Momentum frakciójának vezetőjét egy 2019-ben felfestett 3D-s zebra miatt kedden.

Szemzőt kedd reggelre idézték be a budaörsi rendőrkapitányságra gyanúsítottként, ahol végülis rabosították. Képet készítettek róla, és ujjlenyomatot is vettek tőle – írja Szemző a Facebook bejegyzésében.

Szemző 2019. szeptember 11-én felfestett egy zebrát Budakeszin az általános iskolához hajnalban, ahol addig nem volt gyalogos átkelő. Az iskola környékén buszvégállomás és bölcsőde is van, így az emiatti forgalmat az ott lakók szerint lassítani kellett. Szemző nem önkényesen jelölt ki oda gyalogátkelőt, ezt a hivatalos szervek már megtették. A politikus szerint ő csak felgyorsította a folyamatot és cselekedett a lakók érdekében.

„Úgy gondolom, hogy a zebrám felfestésével nem követtem el bűncselekményt, így a gyanusítás ellen természetesen panasszal éltem, vallomást nem tettem, ügyvédet fogadok.Fontos megjegyeznem, hogy a rendőrök végig nagyon korrektek voltak velem.”

A politikus posztja végén közölte, hogy szerinte nem azokat az embereket kéne üldözni, akik valós problémákat oldanak meg, hanem azokat akik milliárdokat lopnak a közpénzből.

https://www.facebook.com/szemzoaron/posts/1894776194006995