Péntektől utalják a 13. havi nyugdíjat

Péntektől kezdi utalni a kormány a közel 2.6 millió ember számára a 13. havi nyugdíjat. Ebben az évben átlagosan 37 500 forint „plusz” egyheti nyugdíjat fognak kapni az érintettek a nyugdíjban, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülők. – közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-posztjában.

A baloldal elvette, mi visszaadjuk – így kezdi videóját a tárca nélküli miniszter.  A 13. nyugdíj fokozatos visszaépítéséről a gazdaság-újraindítási akcióterv részeként döntött a kormány. A tárca nélküli miniszter szerint most a legfontosabb feladatunk az, hogy az élet és a gazdaság újra elindulhasson.

„Bízunk abban, hogy a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítésének köszönhetően a nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek a mozgástere is növekedni fog valamelyest, és az életük visszatérhet a pandémiát követően megszokott kerékvágásba.”

-tette hozzá Novák Katalin.
https://www.facebook.com/csaladesifjusag/videos/3597186327002156

A miniszterelnök 2020. október 1-jén jelentette be Facebook videójában a 13. havi nyugdíj visszaépítését. Az Időszügyi Tanács október első napján kezdte el megvitatni az Orbán által már akkor tényként kezelt 13. havi nyugdíj fokozatos, négy éven át tartó visszaépítését.

Orbán akkor azt mondta videójában, hogy mindenkit az izgat, hogy miután a járvány megviseli nemcsak az embereket, hanem a gazdaságot is, vajon lehetőség lesz-e a korábban a kormány által vállalt 13. havi nyugdíj visszaépítésének megkezdésére.

„Egyértelmű választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében. a következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését. Járvány ide vagy oda.”

– jelentette be akkor a miniszterelnök.
https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/359422921866571