Kecskeméten és Miskolcon is enyhítettek a maszkviselési szabályokon

Mindkét város fegyelmezetten betartotta az maszkviseléssel kapcsolatos szabályokat, ezért tudtak enyhíteni.

Kecskemét jól védekezik a járvány ellen, ezért tudjuk enyhíteni február 8-tól a maszkhasználati szabályokat. Amelyek eddig a legszigorúbbak voltak az országban. – olvasható a helyi polgármester Facebook posztjában. Szemereyné Pataki Klaudia közölte, hogy hétfőtől már csak a piacokon, buszmegállókban, a bölcsődék, óvodák, általános iskolák, és a 9. évfolyam alatt is képzést biztosító középfokú oktatási intézmények 10 méteres körzetében kötelező a maszkviselés. Ezalól viszont kivételt képeznek a 6 éven aluli gyermekek, és értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élők.

https://www.facebook.com/szemereyne.klaudia/posts/4041674999210196

Miskolc tavasszal és ősszel is bizonyította, hogy fegyelmezett, bölcs és kitartó. Ennek köszönhetően most enyhíteni tudunk a közterületi maszkviselés szabályain. – ezt már Miskolc polgármestere írta tegnapi bejegyzésében.

Veres Pál posztja szerint február 9-től pedig csak busz- és villamosmegállókban, vásártereken, bölcsődék, óvodák, és iskolák bejáratának 10 méteres körzetén belül, illetve más jogszabály által szabályozott zárt terekben lesz kötelező a maszk viselése.

https://www.facebook.com/veres.pal.miskolc/photos/a.665842443842225/1109925422767256/?type=3

Fotó: freepik.com