Az operatív törzs keddi tájékoztatója

Romlanak itthon a járványügyi adatok és az oltások sem állnak a helyzet magaslatán.

Az egyetemeken és a gimnáziumokban még mindig az online oktatás van érvényben az általános iskolákban és az óvodákban pedig jelenléti tanítás folyik. Elkezdődött a második félév, az oktatás működik – közölte Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár. Az intézkedések száma viszonylag alacsonynak volt mondható, 73 óvodában volt rendkívüli szünet, illetve 115 általános iskolában zajlott tanmeneten kívüli tanrend.

A középiskolai felvételik írásbeli részére is sor került, és zavartalanul le is zajlottak. Az eredmények sem mutattak radikális eltérést, csupán 2-3 pont ingadozás volt észlelhető az előző évekhez képest. A nyolcadikosok átlageredménye 47,2 pont volt. A hatodik évfolyamon, 58,7 pont, a negyedikeseknél 63,7 pont az átlag. Ez megegyezik a korábbi évek átlagával. Ez jó visszaigazolás a közoktatás járvány alatti teljesítményéről – írja az infostart.

Az érettségit is megtartják, mind az írásbelire, mind a szóbelire sor fog kerülni a megfelelő óvintézkedések betartása mellett, mivel a tavalyi alkalomnál markánsan romlottak az eredmények a szóbeli érettségi pillére nélkül. Az írásbeli érettségi alatt mindössze tízen tartózkodhatnak majd a tanteremben.

Amíg elegendő vakcina nem áll rendelkezésre, hogy az intézményekben minél többen regisztráljanak, mert amíg lesz oltóanyag, azonnal elkezdik az oltást. Eddig a pedagógusok negyede regisztrált, a 60 év felettieknél ez az arány jóval magasabb – mondta Maruzsa Zoltán.