Müller Cecília véletlenül Hadházy Ákosnak is elküldte a kollégáinak szánt e-mailt

KEDVES KOLLÉGÁK!
ERRE NINCS JOBB SZÖVEGÜNK? EZ A VESZÉLYEZTETI A FELADAT ELLÁTÁST, MIÉRT KELL BELEÍRNI? EGYSZERŰEN MIÉRT NEM HIVATKOZUNK A JOGSZABÁLYRA, HOGY 45 NAPPAL MEGHOSSZABBÍTJUK AZ ADATSZOLGÁLTATÁST ÉS KÉSZ. KÖSZÖNÖM SZÉPEN!
CILI

Ezt az emailt Müller Cecília küldte el kollégáinak, amelyben kritizálja, hogy miért kell okot adni a 45 napos hosszabbításra, amikor szimplán a jogszabályra is lehetne hivatkozni. A levelet viszont Hadházy Ákosnak is elküldte.

Az ellenzéki politikus egy 17 milliárd forint EU-s támogatási projekt szerződéseinek az adatait szerette volna lekérni amelyre válaszlevélben csak azt kapta, hogy kérésének teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, ezért annak kiadását 45 napra hosszabbították. Ezután kapta Hadházy az e-mailt, amelynek címzettjei között véletlenül ő is szerepelt.

„Nyilván MÜLLER IS ÉREZTE, hogy ez az érvelés MENNYIRE CIKI, ÉS EZT EGY MÁSODIK MAILBEN LE IS ÍRTA a kollégáinak.”

– olvasható Hadházy Facebook bejegyzésében.

Hadházy posztjában kitért arra is, hogy a tisztifőorvos indoklás nélkül nem tolhatja ki a 15 napos válaszadási határidőt +35 nappal. Hozzátette: az indoklás nélküli eltolás azért is törvénytelen, hiszen Hadházy országgyűlési képviselőként kérte ki a szerződéseket, így rá amúgy sem vonatkozna az infotörvény, és annak módosításai.

Értsük jól: ezzel beismeri, hogy egy országgyűlési képviselőnek szóló hivatalos levélben hazudott, hamis kifogással, törvénytelenül odázta el az információ átadását.

– összegezte az ellenzéki politikus posztjában.

Hogy az e-mail tényleg véletlenül lett elküldve Hadházynak, vagy nem, azt nem tudjuk. De ez a malőr nem fogja megakasztani a 17 milliárd forintos projekt körülményeinek a felderítését – írta végszóként a független országgyűlési képviselő.