Átvette a Freeszfe Egyesület erzsébetvárosi épületét

A frissen alakult egyesület a VII. kerületi Damjanich utca 4. szám alá költözik be, ahol terveik szerint kulturális központot és alkotóműhelyt hoznak létre.

A felújított iskolaépületben a nyitott közösségi tér kialakítását az egyesület tagjai már a következő hetekben megkezdik, hogy a felmondó és elbocsátott oktatók hamarosan zavartalanul folytathassák az SZFE 155 éves hagyományainak és szellemiségének jegyében zajló szabad alkotómunkát hallgatóikkal. – olvasható a Freeszfe bejegyzésében.

Az elmúlt hónapokban, az intézmény felülről való lerombolása átalakítása által kiváltott elégedetlenség miatt, a támogatók pénzügyi segítségével lehetővé vált, hogy az egyetem polgárai hosszabb távban gondolkodjanak – azaz megalapítsák a Freeszfe Egyesületet, mely az intézményi működést koordinálja.  Közleményükben azt is leírták, hogy az épületet nemcsak oktatásra és művészetre szeretnék használni, hanem közösségi térként is funkcionálna. Tervek szerint külföldi alkotókat is vendégül látnának, valamint tanárok különböző tematikus előadásait is lehet majd látogatni szabadegyetem jelleggel.

A Damjanich utcai épület kulcsait hétfőn, délután 3 órakor adta át a kerület polgármestere. Niedermüller Péter beszéde után az épület bejárata előtt festékszóróval felfújták az egyesület logóját egy táblára, amit utána bevittek az épületbe. Az átadást visszanézhetitek Facebook oldalunk.

https://www.facebook.com/jovotv.hu/videos/1686054614900910