Taxishiénák jelentek meg az ukrán határon, elképesztő drága az út Budapestre

Megjelentek a határon a taxis hiénák, akik 150 ezer Ft-ért viszik el a gyalog érkezőket Budapestre. Szeretnénk ehhez egy alternatívát nyújtani, főleg azoknak, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Nagy kapacitású (7-9 fő) gépkocsikat keresünk (sofőrrel), akik akár a helyi vonatállomásra, akár Budapestre tudnak szállítani embereket – írja a Migration Aid a közösségi oldalán.

A szervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy feltölthető (prepaid) üzemanyagkártyákat gyűjtenek, hogy a szállítást felajánlóknak be tudjanak szállni az üzemanyag költségeibe. Ezeket egyelőre Budapesten lehet leadni.

Szomorú tény, de egyre több ukrán menekültnek nincs szállása. A magyar menekültügyi rendszer kapacitásait az elmúlt években politikai megfontolásból szinte teljesen leépítették, nincs elég befogadó állomás. Jobb híján civilektől kér segítséget a szervezet: aki fel tud ajánlani szállás lehetőséget, kérik, hogy jelezze feléjük az info@migrationaid.org e-mail címen, amibe írják meg, hogy hol található a szállás, ill. hogy hány embert, mennyi időre tudnátok elszállásolni, illetve egyéb megkötéseket.

A Migration Aid-nél önkéntesnek is lehet jelentkezni, akik a határon látják el a munkákat.